Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

The Tripper (2006)



Μια παρέα φίλων πηγαίνει σε μια μοντέρνα εκδοχή της συναυλίας του Woodstock η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δάσος και καταλήγουν να καταδιώκονται από έναν ψυχωτικό δολοφόνο με εμμονή στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ronald Reagan. 
Η ρήση του Reagan- Ένας χίπυς είναι κάποιος που μοιάζει με τον Ταρζάν, περπατάει όπως η Τζέην και μυρίζει όπως η Τσίτα- ανοίγει την ταινία. Ένα 10χρονο αγόρι τον παρακολουθεί στην τβ να ρίχνει άλλη μια μυθική ατάκα -ένα δέντρο είναι ένα δέντρο. Πόσα παραπάνω χρειάζεστε να βλέπετε? Όταν το συνεργείο του ξυλοκόπου πατέρα τα βρει σκούρα με τους χιπιδες ακτιβιστές που προστατεύουν το δάσος,  θα αρπάξει το αλυσοπρίονο και θα κάνει τον 1ο του φόνο... 30 χρόνια μετά, η ξενέρωτη Samantha (κυνηγημένη απο τον πρώην της) και η νεοχιπικη παρέα της φτάνουν στο ίδιο δάσος για το Free Love Festival και ένα ξέφρενο σκ γεμάτο sex, drugs and r'n'r. Παρά τις προειδοποιήσεις ενός γέρου χιπι για ξεχασμένες παγίδες μέσα στο δάσος, το ντραμπουκισμό των ντόπιων που ανησυχούν για την χασισοφυτεία τους και τις ενστάσεις του μπάτσου που βρήκε 2 γδαρμένα πτώματα, το φεστιβαλ θα γίνει. Μουσική, χορός, ναρκωτικά όλων των ειδών και πάνω στην κορύφωση του παρτυ όπου όλοι τριπάρουν γύρω απο τη φωτιά, θα εμφανιστεί η μεταμψύχωση του Ριγκαν (μάντεψε ποιός κρύβεται πίσω απ'την μάσκα) με τσεκούρι και άγρια σκυλιά για να τους στείλει στο τελευταίο τους bad trip.
Παρωδία slasher horror με πολιτική σάτιρα και νοσταλγική δίαθεση που δεν έχει να προσθέσει τίποτα στο προπολου κορεσμένο  υποείδος και δεν θα αποκτήσει ποτέ cult status παρά το σουπερ εύρημα(=serial killer με Reagan μάσκα). B movie ένοχης απόλαυσης που αναπαράγει όλα τα κλισε με χαζό χιούμορ, λίγο αίμα, πολύ γυμνό, βρώμικη γλώσσα, τον Jason Mewes (ο Jay από Clerks.1994) στο μόνιμο ρόλο του, ψυχεδελικά εφε και πολιτικο προβληματισμό (λέμε τώρα) 
1.ένας άλλος hippie εδω