Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Cannibal Holocaust (1980)


Το Cannibal holocaust δεν είναι απλά μια ακόμα ταινία . 30 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στην Ιταλία, απαγορευμένη σε πάνω απο 50 χώρες προκαλεί ακόμα και σήμερα σόκ και δέος, ανατριχίλα, τρόμο, αηδία, μίσος, σκέψεις, συζητήσεις τύπου "είσαι ανώμαλος? διεστραμένος?
Ο Friedrich Nietzsche είπε μέσα στα πολλά -αν κοιτάξεις την άβυσσο, να ξέρεις ότι θα σε κοιτάξει και αυτή (ή καπώς ετσι...). Αυτό είναι η ταινία... μιλά για κάποιους που πήγαν να δουν την άβυσσο, την προκάλεσαν μάλιστα, και αυτή τους καταβρόχθισε στην κυριολεξία.
Ένας καθηγητής ανθρωπολογίας πηγαίνει στον αμαζόνιο, στη ζούγκλα, σε περιοχές αχαρτoγράφητες, απάτητες από τον πολιτισμό, να βρεί τη απέγιναν μια παρέα  γιάπιδων που πήγε εκεί με σκοπό να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ (το θέμα είναι οι ιθαγενείς κανίβαλοι που ζούν εκεί και έχουν μείνει στη λίθινη εποχή ). Θα ανακαλύψει οτι είναι κομματάκια και θα βρεί τα φιλμ που τράβηξαν, τα οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλευτεί η τηλεόραση.
Ο Deodato πραγματοποιήσε ένα μεγάλο επιτεύμα με φτωχικά μέσα και με σκηνικό την άγρια ζούγκλα. Γυρισμένο σαν ψευδο-ντοκιμαντέρ, με διπλή αφήγηση, καταφέρνει να παγώσει το αίμα με σκληρές εικόνες και ταυτόχρονα να μιλήσει για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, να επαναπροσδιορίσει τα όρια του μέχρι τότε σινεμά, να ξεράσει πάνω στην αστική αισθητική του 1981, να επιτεθεί ευθέως στη Mondo σχολή, να αποκαλύψει το πάσχων αυτονόητο, να βγάλει τους θεατές πανικόβλητους από τις αίθουσες, να καταδικαστεί νομικά ,να απαγορευτεί και να γίνει θρύλος... Στα μεγάλα συν της ταινίας είναι η μουσική του Riz Οrtolani που με τις μελωδίες του ντύνει την φρίκη με μια ένοχη απόλαυση, νοσταλγία, αθωότητα και μια ντροπή ίσως...
Οι συντελεστές δημιούργησαν ένα b movie exploitation  το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες του, μιας και όλα τα αρνητικά που μπορεί να έχει ένα b movie ακραίου cinema, εδώ λειτουργούν άψογα ώστε να αναδειχθεί σε cult classic. H βία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει στη τέχνη και στο cinema (ευτυχώς). Σήμερα θρίλερ τύπου saw, hostel κτλ δείχνουν την βία να έρχεται αναίτια, από μια παράλογη πηγή, προσπαθούν να αντιγράψουν την ωμότητα και τον τρόμο των διαφόρων βιντεο που έχουν διαρρεύσει από κρεματόρια τύπου guantanamo. Οι σύγχρονες  αυτές ταινιές, με πλούσια παραγωγή και προώθηση, γυαλισμένες ώστε να μπορούν να νικήσουν τη λογοκρισία, με επικάλυψη σοκολάτας και βιντεοκλιπίστικη αισθητική κοροιδεύουν τον θεάτη και θέλουν να τον απροσανατολίσουν, γιατί είναι κορόιδο και του αξίζει. Ο ίδιος φλώρος και οι όμοιοι του, η στρατιά των μετρίων, θα λογοκρίνουν το cannibal holocaust και οτιδήποτε προκαλεί την κυρίαρχη αισθητική, λογική και ιδεολογία που τους μετέδωσαν τα media απλόχερα τόσα χρόνια.

1.υπάρχουν άτομα που αναρωτιούνται σήμερα,στο 2010-είναι αυτό τέχνη?
 2.το cinema είναι καλύτερος τρόπος να μιλήσεις για κάτι από οτι το ντοκιμαντέρ
 3.Ο Sergio Leone προσκύνησε την ταινία"Dear Ruggero, what a movie! The second part is a masterpiece of cinematographic realism, but everything seems so real that I think you will get in trouble with all the world.
 4.Η Τατιάνα και ο Άδωνης σίγουρα την απεχθάνονται
 5.Σκέψου τους χοντρούς γραφειοκράτες-λογοκριτές που είδαν την ταίνια πως ένιωσαν
 6.Φυσικά και δεν έχει κυκλοφορήσει στην ελλάδα.
7.μας αρέσουν τα απαγορευμένα
 8.blair witch project what?
update απο Ανώνυμος
 9.Φυσικά και έχει κυκλοφορήσει στην ελλάδα απο τη New Star
10.Ντοκυμαντερ=Σινεμα

16 σχόλια:

  1. Φίλε, το blog σου βρωμοκοπάει cult-ίλα !
    Γουστάρω !
    Άρα, να περιμένω και το El Topo ?

    ...Και η λογοκρισία καλά κρατεί στην πιο ανεπτυγμένη κινηματογραφικά χώρα του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη αρχη με το blog απο ενα αμετανοητο οπαδο των cult ταινιων τρομου,sci fi και αλλων.
    Θα ηθελα να εκφρασω ομως την αντιθεση μου στη συγκεκριμενη ταινια μιας και ειναι απο τις πιο απαραδεκτες και βαρβαρα σπισιστικες ταινιες ever μιας και περιεχει αληθινες σκηνες (αν δεν κανω λαθος) βασανισμων ζωων και ολα αυτα προς τερψη των τηλεθεατων.Αλλα τι ειδους τηλεθεατες γουσταρουν ΑΛΗΘΙΝΕΣ σκηνες με βασανισμους ζωων. (by the way πριν λιγο διαβασα οτι παιζει facebook με φωτο "ανθρωπων" να βασανιζουν ζωα σττο ελλαδισταν και να κοκορευονται γι αυτο).Η βια ειναι σιγουρα κοινωνικο φαινομενο και σιγουρα σε ενα μεγαλο ποσοστο οχι αποδεκτο,ποσο μαλλον οταν στοχευει ζωακια..Τεσπα,διαφωνω με αυτη τη ταινια για τους προαναφερθεντες λογους.Προτιμω σιγουρα αν ειναι να δω καφριλα τα zombie flesh eaters ή το zombie creeping flesh ή το zombie holocaust.
    Υ.Γ:Συμφωμω απολυτα με τη τοποθετηση για τα saw,hostel etc,εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους..Προτιμω την αντπερα πολιτικη οχθη της -αντκαθεστωτικης,αντιρατσιστικης και με εμφαση στην ανθρωπινη θηριωδεια,την υπερκαταναλωση και την κοινωνικη αδικια- ζομπι τριλογιας (μεχρι προτινος,τωρα εχουν γινει 6) του ρομερο.
    Τα λεμε φιλος
    Καποιος απο Αυτονομη Ζωνη-Αγρινιο
    Stoned by Dawn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον «κάποιο από την Α.Ζ»είναι ταινία είναι απαράδεκτη και προκαλεί αποστροφή σε ένα συνειδητοποιημένο σπλαττερά. Μάλιστα έχει μια σκηνή που αποκεφαλίζεται μια γιγάντια χελώνα –η οποία είναι ζωντανή! Και αυτό σίγουρα δεν είναι εφέ, αλλά ύβρις για ένα πλάσμα που το είδος του έχει καταφέρει να επιβιώσει εκατομμύρια χρόνια-τουλάχιστον 200 εκατομμύρια χρόνια…. ¨έτσι πως μπορεί τα ανθρωποειδή να φέρονται θανάσιμα σε ένα ζώο και να το κινηματογραφούν μάλιστα την στιγμή που το είδος του ανθρώπου αριθμεί-με την σημερινή του μορφή- μόλις 125 χιλιάδες χρόνια;
    Επίσης η ταινία είναι άκρως σεξιστική –όχι δεν χρησιμοποίει τον σεξισμό ως πράξη κατακριτέα και νοσηρή όπως έκανε ο Νταριο Αρτζέντο- αλλά ως πηγή ηδονής: ο άντρας –αφέντης προστάζει και τελικά σκοτώνει την γυναίκα –σκεύος ηδονής έτσι απλά όπως έκανε με τη χελώνα.
    Και άλλοι κινηματογραφιστές ταινιών τρόμου είναι σεξιστές –ως ένα σημείο- αλλά ελάχιστοι τον χρησιμοποιούν ως πηγή ερωτισμού ή ηδονής. Και αναφέρομαι στους παλίους (Φουλτσι. Ρομέρο, Ραιμι, Καρπεντερ, Κονινγχαμ, Κρέηβεν)… Γιατί αν πιάσουμε τους νέους, που δεν ξέρω τα όνομα τους αλλά τις ταινίες (Hostel, Saw etc), που χρησιμοποιούν της σεξουαλική βία για να προκαλέσουν ηδονή αλλά και να νομιμοποιήσουν κοινωνικά τα βασανιστήρια στις φυλακές, τα κρατητήρια και την σωματεμπορία- δεν θα τελειώσουμε ποτέ…


    Φιλικα Φ.
    καλή αρχή στο μπλογκ σου!!!


    Α! Και ένας ενδιαφέρον σύνδεσμος:
    http://paroksismos.squat.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και είναι κατακριτέος ο φόνος ενος ζώου,όμως εδώ προσπαθήσαμε να αναλύσουμε την ταινία σαν θεατές,και όχι τον τρόπο με τον οποιο έγεινε η παραγωγή της ταινίας.Ο θεατής δεν γνωρίζει οτι η χελώνα είναι αληθινή...Τα δελτία ειδήσεων και τα ντοκιμαντερ παρόλο που δείχνουν να σφάζονται αληθινά ζώα,φάλαινες,φώκες,λιοντάρια,κ.τ.λ. παιρνούν στο ντούκου,ενώ εδώ η αποστροφή δεν μπορεί να μην σε ταράξει...Αρα σαν θεατής-που έχει επισκευθεί χασάπικο- μεταφράζω την χελώνα σε τροφή.
    Πρωτόγονες φυλές δεν γνωρίζουν την έννοια σεξίσμος.Σε κάποια σκηνη βλέπουμε ένα κανίβαλο να σκοτώνει την γυναίκα του,με τελετουργικό τρόπο,όπως επιβάλει η παράδοση και η θρησκεία της φυλής,όταν διεπραχθεί μοιχεία,ο καθηγητής που παρακολουθεί,προσπαθεί να επέμβει,όπως θα κάναμε και εμείς,όμως τον σταματά ο οδηγός του,γιατί εξάλλου τι μπορεί να κάνει? να τους εξηγήσει το φεμινιστικό μανιφέστο?Όποιος θέλει μπορεί να πάει να εξηγήσει σε κανίβαλους την ισότητα των φύλων...σας περιμένουν!
    Αν αφαιρέσουμε τις σκηνές που πονάνε-είμαστε οκ?
    Δεν είμαι σπλαττεράς,δεν είμαι σεξιστής.
    ευχαριστώ για την επικοινωνία,Yo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν βλεπω μια ταινια τη βλεπω σε ολες τις διαστασεις της.Τι δειχνει,τι θελει να πει,πως την αντιλαμβανομαι,τι μυνηματα περναει (αν περναει) κτλ κτλ.Αν ηθελα να δω κατι που να μη μου προκαλει ολες αυτες τις τασεις τοτε πολυ απλα θα εβλεπα πρωιναδικα αντε καμια ελληνικη βιντεοταινια.Τι σημαινει οτι βλεπουμε μια ταινια σαν θεατες,δηλαδη τα saw κτλ αν τα δουμε μονο σαν απλοι θεατες εντελως επιφανειακα δηλαδη δεν θα κατανοησουμε το πραγματικο τους ρολο που ειναι η εξοικειωση των μελων της κοινωνιας με τα βασανιστηρια ετσι ωστε να μην αντιδρασουν στα βιντεο με τους βασανισμους πολιτικων κρατουμενων στα κρεματορια τυπου γκουανταναμο και αμπου γκραιμπ. Και δεν μου λεει κατι το οτι ο θεατης δε γνωριζει οτι οι σκηνες ειναι αληθινες.Το να θυσιαζεις ζωντανα πλασματα στο βωμο της τεχνης ειναι το ιδιο πραγμα με το να θυσιαζεις ζωντανα πλασματα στο βωμο της βιομηχανιας καλλυντικων ή της υποκουλτουρας των νεοπλουτων να ντυνονται με γουνες.
    Και φιλε μου να σου πω και κατι αλλο?Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες οτι οτι ειναι πρωτογονη φυλη και δε σκαμπαζει απο πολλα πολλα.Αλλα παρολα αυτα τη μοιχεια τη γνωριζανε,ετσι?Και γνωριζω οτι η μοιχεια τιμωρειται με βαρβαρους τροπους ακομη και τωρα σε διαφορα κρατη που υποκειται σε ακραιους θρησκευτικους κανονες.Αυτο σημαινει οτι δε χρειαζεται να το κριτικαρεις?Αν δηλαδη βγει μια ταινια απο ακραιους νεο-φασιστες που να δειχνει να ξυλοκοπουν μεταναστες και χιπυδες,να βιαζουν αντιφασιστριες και να σκοτωνουν gay στα αληθεια σημαινει οτι θα πρεπει να πω "ασε τους μωρε,φασιστες ειναι,δε καταλαβαινουν,ετσι ειναι αυτοι..".
    Και κατα τη προσωπικη μου αποψη το να χρησιοποιεις βασανισμους ζωων προς οφελος του καλλιτεχνικου εντυπωσιασμου ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    Απαραδεκτη ταινια,αν θες να δεις κατι σε holocaust δες το Zombie holocaust.
    Υ.Γ:Μπορει να μην εισαι σπλατερας αλλα η ταινια δυστυχως συγκαταλεγεται σε αυτη τη κατηγορια.
    Υ.Γ2:Ο αντεργκραουντ κινηματογραφος εχει κυκλοφορησει πολλα ακραια,αντισυμβατικα και καλτ κομματια,που ολα τους αποτελουν γροθια στο αστικο γουστο χωρις να αποτελουν γροθια στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια μας (και δεν μιλαω για την μικροαστικη "αξιοπρεπεια",αυτη ανηκει στη κατηγορια του αστικου γουστου ή καπου εκει τελοσπαντων).Ενδεικτικα να αναφερω Zombie Flesh Eaters,The Beyond,Zombie Creeping Flesh,Nights of terror,Evil Dead 1 & 2 κτλ. Και φυσικα αν θες να παμε σε ανωτερο ακομη επιπεδο τα πρωτα τρια zombie movies του Romero.Περιμενω παρουσιασεις και αυτων των ταινιων.
    Y.Γ3:Οταν σε ενα ντοκιμαντερ βλεπεις ενα πυθωνα να συνθλιβει και να τρωει ενα θηλαστικο δεν στραβωνεις τοσο γιατι πολυ απλα αυτοι ειναι οι νομοι της επιβιωσης στη φυση.Το να βλεπεις ομως ενα θηλαστικο το οποιο το εχουν δεσει καποια ανθρωπομορφα ζωα (στερωντας του ετσι τη δυνατοτητα που του παρεχει η φυση να χρησιμοποιησει τις φυσικες του αμυνες απεναντι στους φυσικους διωκτες του) με σκοπο να το πνιξει ο πυθωνας και να αποθανατιστει στο φακο η σκηνη ε τοτε μιλαμε για ενα αισχος.

    Καλη συνεχεια ,οι κριτικες σου στις αλλες δυο ταινιες ειναι αψογες.
    Καποιος απο Αυτονομη Ζωνη-Αγρινιο
    Stoned by Dawn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο βιασμός δεν είναι αληθινός.Ο deodato αναγκάστηκε να μαζέψει ολοκλήρο το cast σε κάποιο τηλεοπτικό show για να αποδείξει στο κοινό οτι οι βιαιοπραγίες στην ταινία δεν είναι αληθινές.
    Ο κανίβαλος δεν ζει στην εποχή μας για να κριθεί με βαση τα δικα μας κριτήρια περι ηθικης,μέτρου και ισότητας,σε αντίθεση με τον μαλάκα τον φασίστα.
    Συμφωνώ οτι ο βασανισμός των ζωων για οποιοδήποτε λόγο είναι κατακριτέος,αυτό δεν σηκώνει συζήτηση.Μακάρι να ήταν ,άλλο ένα effe.Μακάρι όπως εναντιώνεται ο κόσμος απέναντι σε αυτή την ταινία να εναντιωνοταν σε όλη τη διάσταση του θέματος και να σταμάταγαν οι ταυρομαχιες,κοκορομαχιες,κοινομαχίες,γούνες,φόλες,τσίρκο και όλα αυτα τα σκατά.Παντως δεν μπορώ να αγνοήσω τον τρόπο με τον οποίο πλησίασε το όλο θέμα,για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
    (Δεν μισώ τους Ισπανούς για τις ταυρομαχίες τους.)
    Πρέπει να γνωρίζουμε όμως και τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής,δηλαδή,το 1981,δεν εφαρμόζονταν νομικά η διακύρηξη της Διεθνής Ένωση για τα Δικαιωμάτα των Ζώων (Παρίσι 1978)θυμάσαι τις αρκούδες που χώρευαν πάνω στα κάρβουνα και το κοινό μάλιστα πλήρωνε για το "θέαμα"?Σήμερα αυτό θα ήταν απαράδεκτο,τότε όμως ήταν καθημερινότητα.Είναι θέμα παιδείας,που δυστυχώς ακόμα και σήμερα είναι κατευθυνόμενη.Έτσι ήταν ο κόσμος τότε.Ίσως οι επόμενες γενιές θεωρήσουν απαράδεκτο και σταματήσουν το μαζικό σφάξιμο του πάσχα ή την βιομηχανία γούνας .

    Υ.Γ.Για την ιστορία, η νομοθεσία περί κακοποιησης των ζωων στην ελλαδα ηρθε το 1993-τι να πεις?Φαντάσου οτι εφαρμόστηκε πρώτη φορά από την ναζιστική Γερμανία σαν παρακλάδι της νομοθεσίας περι οικολογίας που εφευρέθηκε από τον χορτοφάγο Χιτλερ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler%27s_vegetarianism

    ευχαριστώ,τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο βιασμός δεν είναι αληθινός.Ο deodato αναγκάστηκε να μαζέψει ολοκλήρο το cast σε κάποιο τηλεοπτικό show για να αποδείξει στο κοινό οτι οι βιαιοπραγίες στην ταινία δεν είναι αληθινές.
    Ο κανίβαλος δεν ζει στην εποχή μας για να κριθεί με βαση τα δικα μας κριτήρια περι ηθικης,μέτρου και ισότητας,σε αντίθεση με τον μαλάκα τον φασίστα.
    Συμφωνώ οτι ο βασανισμός των ζωων για οποιοδήποτε λόγο είναι κατακριτέος,αυτό δεν σηκώνει συζήτηση.Μακάρι να ήταν ,άλλο ένα effe.Μακάρι όπως εναντιώνεται ο κόσμος απέναντι σε αυτή την ταινία να εναντιωνοταν σε όλη τη διάσταση του θέματος και να σταμάταγαν οι ταυρομαχιες,τσίρκο και όλα αυτα τα σκατά.Παντως δεν μπορώ να αγνοήσω τον τρόπο με τον οποίο πλησίασε το όλο θέμα,για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
    (Δεν μισώ τους Ισπανούς για τις ταυρομαχίες τους.)
    Πρέπει να γνωρίζουμε όμως και τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής,δηλαδή,το 1981,δεν εφαρμόζονταν νομικά η διακύρηξη της Διεθνής Ένωση για τα Δικαιωμάτα των Ζώων (Παρίσι 1978),θυμάσαι τις αρκούδες που χώρευαν πάνω στα κάρβουνα και το κοινό μάλιστα πλήρωνε για το "θέαμα"?Σήμερα αυτό θα ήταν απαράδεκτο,τότε όμως ήταν καθημερινότητα.Είναι θέμα παιδείας,που δυστυχώς ακόμα και σήμερα είναι κατευθυνόμενη.Έτσι ήταν ο κόσμος τότε.Ίσως οι επόμενες γενιές θεωρήσουν απαράδεκτο και σταματήσουν το μαζικό σφάξιμο του πάσχα ή την βιομηχανία γούνας .

    Υ.Γ.Για την ιστορία, η νομοθεσία περί κακοποιησης των ζωων στην ελλαδα ηρθε το 1993-τι να πεις?Φαντάσου οτι εφαρμόστηκε πρώτη φορά από την ναζιστική Γερμανία σαν παρακλάδι της νομοθεσίας περι οικολογίας που εφευρέθηκε από τον χορτοφάγο Χιτλερ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler%27s_vegetarianism

    ευχαριστώ,τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο για τον χιτλερ δεν το ηξερα αλλα δε μου λεει και τιποτα.Ο Χιτλερ ηταν και λατρης των επιστημων δεν σημαινει οτι πρεπει να δαιμονοποιησουμε τις επιστημες.Το εργο και η αναρτηση σου δεν αναφεροταν στις ταυρομαχιες,αν αναφεροταν σε αυτες θα μιλουσα για αυτες,αλλο ενα απαραδεκτο στοιχειο του ¨ανθρωπινου" πολιτισμου.
    Το σκηνικο με τις καημενες τις αρκουδες θα το θεωρουσα απαραδεκτο και τοτε και οπως και τωρα.Καποιες ανθρωπινες αξιες ειναι διαχρονικες ουτως η αλλως.
    Δε μιλησα τοσο για το βιασμο που γνωριζω οτι ειναι ψευτικος αλλα για τα σκηνικα με τις κακοποιησεις ζωων
    υ.γ οσοι ισπανοι πηγαινουν στις ταυρομαχιες και μαλλον ειναι πολλοι φυσικα και ειναι βλακες.
    Α.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Βουλή της Καταλονίας ψήφισε σήμερα να απαγορευτεί η διεξαγωγή των γνωστών ταυρομαχιών, ύστερα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στη Βουλή και το οποίο υπέγραφαν 180.000 πολίτες της Καταλονίας.

    Η έγκριση της πρότασης απαγόρευσης των ταυρομαχιών επήλθε με ψήφους 68 «υπέρ» έναντι 55 «κατά» και καθιστά την Καταλονία την πρώτη περιοχή της Ισπανίας που αποφασίζει κάτι τέτοιο.

    Η απαγόρευση θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2012. Η πρόταση έφτασε στη Βουλή από ομάδες ακτιβιστών που ισχυρίζονται ότι οι ταυρομαχίες είναι ένα «βάρβαρο» και ξεπερασμένο έθιμο. Υπάρχουν όμως χιλιάδες άνθρωποι που πιστεύουν ότι ως παλιό ισπανικό έθιμο, πρέπει να διατηρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η επιστήμη υπήρχε πρίν το χιτλερ,η "οικολογία",με την σημερινή εκδοχή, οχι...
    η ποιο διαχρονική αξία είναι η δουλία,και η κατωτερότητα των γυναικών...δυστυχώς
    Το ποιο σπλάττερ σκηνικό,είναι ο κόκορας που τρέχει ακέφαλος...

    η ταινία ήθελε να καταδικάσει τις σύνγρονες σταυροφορίες του ¨πολιτισμένου" κοσμου,και την ψευτοευαισθησια για τον τριτο κοσμο που είχε αρχίσει να γίνεται μόδα στις αρχες των 80ς.Και τα καταφέρνει με τον ένα ή άλλο τρόπο,δεν μπορώ όμως να σταθώ στο θάνατο μιας χελώνας και ενός φιδιου (λαθος τους,ξαναλέω) γιατί πρώτα αηδιάζω με τις θηριωδίες αυτού που αποκαλείται "πολιτισμένος" άνθρωπος εναντίον ιθαγενών σε όλες τις γωνιές της γης -το οποίο είναι το ηχηρό μήνυμα της ταινίας.
    Μετά την θέαση της ταινίας,έγινα "καλυτερος" ανθρωπος
    Το CH ανοίγει συζητήσεις προς κάθε κατεύθυνση,όπως αποδεικνύεται,και δεν είναι ένα ακόμα διασκεδαστικό b movie.
    Οπως και να έχει...ευχαρίστω για το ενδιαφέρον..τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με λιγα λογια θεωρεις οτι το να μη δεχεσαι τα πειραματα σε ζωα,το να μη γουσταρεις που λιωνουν οι παγοι,το να θες να σταματησουν οι ταυρομαχιες και να αηδιαζεις με το ατυχημα στο κολπο του μεξικο ολα αυτα τα χρωσταμε στον χιτλερ?Δε ξερω φιλε τεντα αλλα διαφωνω καθετα σε αυτο και το θεωρω παντελως ακυρο.Οπως επισης θεωρω ακυρο και με στενοχωρει λιγουλακι το οτι δεν χρησιμοποιησες "" στις λεξη αξια για τη δουλεια και τη "κατωτεροτητα" των γυναικων οπως εκανες για τις λεξεις καλυτερος,οικολογια και πολιτισμενου. Οχι τιποτε αλλο,για αποφυγη παρεξηγησεων απο αλλους που παρακολουθουν τους διαλογους.
    Τελοσπαντων,ας μη το συνεχισουμε το θεμα γιατι θα γραφουμε συνεχεια και θα γεμισει η συγκεκριμενη αναρτηση σχολια.Την αποψη μου οπως και καποιος αλλος απο πανω που συμφωνησε μαζι μου την ανελυσα πιστευω και εγινα κατανοητος.Θα εχουμε ουτως η αλλως απλετο χρονο να τα ξανασυζητησουμε απο κοντα ολα αυτα τα φεγγαρολουστα και ζεστα καλοκαιρινα βραδια στο παρκο της πολης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά ! Το πήγατε πολύ μακριά το θέμα.

    Δε χωράει συζήτηση καν οτι ο βασανισμός ζώων είναι απαράδεκτος και κατακριτέος, και οτι όποιος κερατάς απλώνει τα κωλόχερά του σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα πρέπει να ανασκολοπιστεί πάραυτα !

    Δεν είναι η ταινία κατακριτέα για τους παραπάνω λόγους, αλλά ο σκηνοθέτης. Η ταινία είναι το τελικό προϊόν, και καλό είναι να τη βλέπουμε με αυτή τη ματιά, χωρίς να λαμβάνουμε υπ'όψιν άλλους χίλιους δυο παράγοντες, γιατί χάνουμε τη μπάλα.

    Η ταινία είναι γαμάτη για το είδος της (άλλο αν έπρεπε ο Deodato να πάει φυλακή και να βιαστεί ομαδικά απο άπλυτους μουστακαλήδες). Αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις δικιο σε οτι λες για τους βασανισμους ζωων,συμφωνω κα εγω οπως εχεις καταλαβει αλλα τι σημαινει οτι η ταινια ειναι το τελικο προιον οποτε προσπερναμε τη διαδικασια δημιουργιας της.Μπορει μια κρεμα να εξαφανιζει τις ρυτιδες αλλα για να κατασκευαστει να εχουν βασανιστει 500 πιθηκοι.Αυτος ή αυτη λοιπον που θα τη χρησιμοποιησει θα πρεπει να παραγκωνισει ολη τη διαδικασια παραγωγης της?Θα μου πεις αλλο το ενα αλλο το αλλο.Εχουν ομως και οι δυο περιπτωσεις ενα κοινο παρονομαστη ας πουμε.Οπως και να εχει αυτη ειναι η αποψη μου για τη ταινια (και σιγουρα πηγε μακρια το θεμα απο τη στιγμη κιολας που η οικολογια συνδεθηκε με τον χιτλερ-α,και η αγαπη για τη φυση ανεξαρτητα αν ονομαζοταν οικολογια η οχι υπαρχει απο αρχαιοτατων χρονων).Γεμισε η αναρτηση σχολια,σταματαω εδω,τα λεμε σε μια αλλη αναρτηση,ουτως η αλλως οπως ξαναπα θα εχουμε απλετο χρονο να τα συζητησουμε (αυτα και τοσα αλλα θεματα) μεσα σε αυτη τη θερινη περιοδο.
    Καποιος απο Α.Ζ
    Stoned by Dawn
    radiourgia.squat.gr
    agriniozone.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. File Tenta apaitoume kai link se kathe dimosieusi gia DOREAN DOWNLOAD

    Enas thaumastis sou (apo tin prwti kiolas anagnosi!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κ εγω ειμαι κατα της βιας αλλα οπως κ να εχει η ταινια ειναι αριστουργημα του ακραιου σινεμα.αλλο επιπεδο,πολυ πανω απο τα splatter b-movies που βγαινανε με τον τονο στα 70's κ 80's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σημείωση 9.Φυσικά και έχει κυκλοφορήσει στην ελλάδα απο τη New Star
    σημειωση 10.Ντοκυμαντερ=Σινεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή