Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Up in Smoke (1978)

Ένας άνεργος χιπις δραπευεύει από την οικογένεια του με την rolls royce του πατέρα του που τον προόριζε για τις στρατιωτικές σχολές. Στο δρόμο χαλάει η μηχανή και αναγκάζεται να κάνει οτοστοπ. Θα τον παραλάβει ένας λούμπεν που βγήκε βόλτα με ένα σαράβαλο για καμάκι. Στην αναζήτηση τους για ποιοτικό χόρτο θα καταλύξουν κυνηγημένοι απο ηλίθιους μπάτσους σε ενα ροκ διαγωνισμό στο μεξικό .
Η πρώτη  και ίσως καλύτερη μπαφο-κωμωδία. Η μάνα των stoner films. Τεράστιοι μπάφοι, τραγελαφικά σκηνικά, πολύ γέλιο από την αρχή μέχρι το τέλος, σωστό soundtrack, sex,drugs and rock n roll,μεγάλες αλήθειες και απίστευτοι χαρακτήρες που σπέρνουν την καταστροφή και τη μαστούρα στο διάβα τους. Η ταινία γνώρισε φανατικό κοινό και τεράστια επιτυχία στην εποχή της, ακολούθησαν 7 συνέχειες μέχρι το 1984, οι Cheech και Chong έγιναν οι πιο διάσημοι χασικλίδες του σινεμά και συνεχίζουν να δίνουν stand up παραστάσεις μέχρι και σήμερα.




5 σχόλια:

  1. cinetenta καπνιζεις χασισι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος απο Α.Ζ-Αγρινιο26 Οκτωβρίου 2011 στις 2:23 μ.μ.

    Επος!!!Καταπληκτικο!Υμνος!!!Σινετεντα τσεκαρε και το High Times in Amsterdam!!!!Λευτερια σε ολους τους χασικληδες.Νομιμη φουντα!!!Η φουντα ειναι δικαιωμα καθενος!!!Σεβασμος στους χασικληδες!!!
    ACAB-AGRINIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή