Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Beyond The Darkness (1979)

Μια σατανική γκουβερνάντα σκοτώνει με βουντου την σύζυγο ενός πράου αριστοκράτη νεαρού ταριχευτή ζώων. Μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του,  την ξεθάβει, φέρνει το πτώμα της σπίτι, και με τη βοήθεια της τέχνης του και της οικονόμου του σπιτιού προσπαθεί να το διατηρήσει στην αρχική του κατάσταση.

O Joe D’Amato γύρισε πάνω απο 200 exploitation ταινίες, σπαγγέτι γουέστερν, φαντασίας, ιστορικές και κυρίως σοφτ πορνο. Η φιλοσοφία του ήταν "We're not making artsy-farty crap for intellectual faggots. We're out to make money!" και θεωρείται ένας απ'τους χειρότερους σκηνοθέτες με παρατσούκλι "The Evil Ed Wood".' Εκανε όμως και 3 σπουδαία horror (Antropophagus.1980, Absurd .1981) με το συγκεκριμένο να αποτελεί ταινία σταθμό στην ιστορία του αγαπητού Ιταλικού τρόμου. Καλογυρισμένη, ατμοσφαιρική, σαφώς επηρεασμένη απο το PSYCHO(1960) και προσεγμένη ξεχωρίζει και διαφοροποιείται με ευκολία από την υπόλοιπη τεράστια φιλμογραφία του.
"Όπως και όλες σχεδόν οι ιταλικές ταινίες του είδους, έχει πολύ αίμα και κομμένα ανθρώπινα μέλη. Ακόμα λανθάνοντα σεξουαλισμό και απωθημένες μητρικές σχέσεις. Ο Ντε Αματο αν και ρουτινιάρης, καταφέρνει να στήσει μια τρομερά ενδιαφέρουσα ταινία, που χωρίς ναναι αριστούργημα, εντούτις καταφέρνει και κρατά το ενδιαφέρον του θεατή στα 93 λεπτά που βαστά... Μια ζοφερή ιστορία νεκροφιλίας που λες και βγήκε από τα κείμενα κάποιου μεγάλου συγγραφέα του είδους.... Η ερωτευμένη υπηρέτρια παίζει το βασικό ρόλο της μητέρας σ΄όλη την εξέλιξη. Βοηθά τον νεαρό και τον μυεί με ελάχιστη επιτυχία στον κανιβαλισμό. Το σκοτεινό σπίτι γίνεται εστία των αποτρόπαιων εγκλημάτων και ο φούρνος... συνέχεια καπνίζει. Η σκηνή μέσα στο μπάνιο, όπου ο νέος γεμίζει την μπανιέρα με οξύ, και η υπηρέτρια κομματιάζει το πτώμα μιας νεαρής τουρίστριας, πρώτου θύματος, με το αίμα και τα κομμάτια σάρκας να πετάγονται στο πρόσωπο της, σίγουρα εντάσσονται στις καλύτερες στιγμές του φανταστικού κινηματογράφου βίας. Η ιστορία θα φτάσει στο κρεσέντο της, όταν κάνει την εμφάνιση της η αδερφη της (Cinzia Monreale.the beyond.1981) αγαπημένης του ήρωα, για χάρη της οποίας γίνονται οι φόνοι. Ο ιταλικός κινηματογράφος στα σίγουρα αξίζει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο ανάλυσης και μελέτης, πάνω στη θεματολογιά του και στη μορφή του. Σαν μια πρώτη προσπάθεια οφείλουμε να σημειώσουμε την ανατριχιαστική επιμονή στις σφαγές και στους ακρωτηριασμούς" (Β. Κοτρώνης. cine φανταστικο. 1983. τευχος 2ο)
Mια ιστορία αγάπης και πάθους, με εξώφρενικές διαστάσεις στο "θα είμαστε για πάντα μαζί αγάπη μου...  "Οι ωμές ρεαλιστικές νοσηρές μακάβριες σοκαριστικές σκηνές - οιδιπόδιο, ακρωτηριασμοί, αυνανισμός, νεκροφυλία, αποτέφρωση, κανιβαλισμός, τανάλια, νηστέρια, εντόσθια, extreme gore- διαδέχονται η μια την άλλη προκαλώντας νευρικές συσπάσεις του στομάχου (και ίσως αποστροφή) μέχρι και το τρομερό φινάλε. Ένα απο τα συστατικά της επιτυχίας της ταινίας είναι η μουσικη των Goblin που εντείνει την συνολική creepy ατμόσφαιρα με συναίσθημα, ένταση και σασπένς. Το trailer ξεκινά με την προειδοποιήση> if you are easily frightened we advised you not to watch this film-on the other hand if you enjoy the violent emotions,this film is for you.

1.επίσης γνωστό ως Beyond the Darkness/Blue Holocaust/Buried Alive/In quella casa... buio omega /The Final Darkness
2.με δική σου ευθύνη (με ενσωματωμενους ελληνικους υποτιτλους)
http://rapidshare.com/files/324078861/BeyondDark.part1.rar
http://rapidshare.com/files/324087024/BeyondDark.part2.rar
http://rapidshare.com/files/324095751/BeyondDark.part3.rar
http://rapidshare.com/files/324103914/BeyondDark.part4.rar
http://rapidshare.com/files/324110590/BeyondDark.part5.rar
http://rapidshare.com/files/324117312/BeyondDark.part6.rar
http://rapidshare.com/files/324121535/BeyondDark.part7.rar
pass- william
3.trailer

2 σχόλια:

  1. Ξερασε μεχρι και ο δολοφονος σ'αυτη την ταινια ρε φιλε! Ψαγμενο το gore στοιχειο. Και τι φιναλε ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι!και εγω εκτιμησα πολυ αυτη τη σκηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή