Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Baise-moi (2000)


 Mια πόρνη και μια πορνοστάρ συναντιούνται τυχαία. Έχοντας διαπράξει απο ένα φόνο η καθεμία, ξεκινούν ένα ταξίδι προς το Παρίσι γεμάτο σεξ ναρκωτικά και φόνους.
Το πρώτο banned του 21ου αιώνα. H ταινία σκάνδαλο του 2000. Μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Virginie Despentes απο την ίδια και την πρώην πορνοστάρ Coralie Trinh Thi με πρωταγωνίστριες και κομπάρσους πορνοστάρς. Απαγορευμένη σε πολλές χώρες, με τεράστιο Warning και Ακατάλληλο όπου κυκλοφόρησε, κατηγορήθηκε για πορνογραφία, ακραία βία, φεμινιστικό κομπλεξισμό και άλλα τέτοια όμορφα.
Τι περιεχόμενο μπορεί να έχει με τέτοιο προκλητικό τίτλο (=fuck me) και τέτοιο καστ? Το shock value χτυπάει κόκκινο από την αρχή - απαγωγή και ομαδικός βιασμός (ο καλός και ο κακός τρόπος αντιμετώπισης του βιασμού από την μεριά του θύματος). Η Manu (Raffaela Anderson) σκοτώνει τον αδερφό της και η Nadine (Karen Lancaume) την συγκάτοικο της μη αντέχωντας άλλα σχόλια για τον τρόπο ζωής τους. Χάνουν το τελευταίο τρένο, γνωρίζονται τυχαία στη στάση, κάνουν μια ληστεία και ξεκινούν ένα ταξίδι στο πουθενά που περιλαμβάνει άφθονο σεξ, αλκοολ, ναρκωτικά, σκότωμα μπάτσων, μια στάση σε φίλους για καλό σκόπο/φόνο, και μακελειό σε ένα sex club. Οι φάτσες τους έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες, η αστυνομία τους καταδιώκει, διέξοδος δεν υπάρχει, ούτε και γυρισμός.
Οι Thelma & Louise (1991) μπαίνουν στο A Clockwork Orange(1971) και σαν Natural Born Killers (1994) επαναλαμβάνουν το "squeal like a pig" του Deliverance (1972) εκδικούμενες την άτιμη αντρική κοινωνία με την μανία του I Spit on Your Grave.Day of the Woman (1978).
Μάλλον είναι η μοναδική ταινία που περιέχει αληθινές αντι-ερωτικές σκηνές σεξ, πεολειξίας(+ξέρασμα), αιδολειξίας, αυνανισμού, παρτούζας, αληθινών διεισδύσεων, εκσπερμάτωσης, ταυτόχρονα με άγριους φόνους και αίμα στην ίδια σκηνή. Η κινηματογράφηση με βιντεοκάμερα στο χέρι προσδίδει τον τραχύ ρεαλισμό ερασιτεχνικού ντοκιμαντέρ στα γεγονότα ενισχύοντας την ορμητική και σοκαριστική διάθεση του έργου. Το πορνό στην υπηρεσία του φεμινισμού, κοινωνική κριτική από πορνοστάρς, επιθετικό φεμινιστικό μανιφέστο, μηδενιστικό punk road movie, low budget ωμό βρώμικο Sexploitation, θαρραλέο post-porn arthouse thriller, γνήσιο τέκνο του Cinema du Corps ή New French Extremity
1.ελληνικός τίτλος > Γάμησε Με





1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό το blog σας κυριε Cinetenta!!!!
    Καταπληκτική και η ταινια που αναφερεται εδω.
    Ξυπνα παλιες αναμνήσεις από τότε που δουλευα στα σπαράγγια

    Υ.Γ:Θα ηθελα πολυ να σας γνωρισω κατω απο τον καυτο αλλα αναζωογονητικο Αγρινιωτικο ηλιο περπατωντας στο δημοτικο παρκο (ΟΧΙ στην δηθεν αναπλαση του) και μιλωντας μαζι σας για τον αγαπημενο μας κινηματογραφο...Να στε καλα κυριε Cinetenta

    ΑπάντησηΔιαγραφή