Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Grabbers (2012)

Ένα μικρό ήσυχο νησί της ιρλανδίας δέχεται επίθεση από εξωγήινους. Ο αλκοολικός μπάτσος και η εργασιομανής βοηθός του πρέπει να σταματήσουν τα τέρατα πριν αφανίσουν όλο το χωριό. Ευτυχώς, τα τέρατα τυγχάνει να είναι αλλεργικά στο Αλκοόλ!
 H ιρλανδική απάντηση στα βρετανικά Shaun of the Dead.2004 και Attack the Block.2011 ή ένας αυτοσαρκαστικός φόρος τιμής στο αλκοόλ μέσω H.P.Lovecraft -ή lovestory κάτω από τις χειρότερες των συνθηκών ή loser που γίνεται ήρωας, όταν μετατρέπει την αδυναμία του σε όπλο, κόντρα στο Εξωπραγματικό.
 Ξεκινά νύχτα, με πτώση μετεωρίτη στη θάλασσα κοντά στο νησί. Ναύτες που είδαν το συμβάν εξαφανίζονται και την επομένη μέρα φάλαινες βρίσκονται ξεβρασμένες στην παραλία. Ένας γερομπεκρής ψαράς πιάνει στα δίχτυα του ένα μικρό μυστήριο τερατάκι, το βαφτίζει Αρπαγέα και το πηγαίνει στον θαλάσσιο βιολόγο να το ερευνήσει (πόσα να πιάνει στο eBay?). Ανακαλύπτουν οτι είναι εξωγήινο θυληκό πλάσμα, γεννάει αβγά, τρέφεται με νερό και αίμα, και το τρωτό του σημείο είναι το αλκοόλ. Διάφοροι χωρικοί βρίσκονται διαμελισμένοι και μάλλον φταίει το τεράστιο αρσενικό ενώ τα νεογέννητα πληθαίνουν. Η καταιγίδα που έρχεται διακόπτει τις επικοινωνίες και κάθε έξοδο διαφυγής. Για να μην πανικοβάλλουν τους κατοίκους, αποκρύπτουν το αδιανόητο γεγονός και τους μάζευουν όλους στη μοναδική ταβέρνα για ενα υποτιθέμενο μεγάλο παρτυ. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι το μεθύσι γι'αυτό και τα ποτά είναι τσάμπα. Ο μπάτσος θα μείνει νηφάλιος για πρώτη φορά και η warkoholic ξενέρωτη μπατσίνα θα μεθύσει για πρώτη φορά και θα εννώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν το χωριό.
 Τίμιο βρετανο-ιρλανδικό b movie. Μεθυστικό low budget comedy sci-fi horror πάνω στις ευεργετικές ιδιότητες του αλκοόλ, κατευθείαν απ'τους ειδικούς. Monster/alien invasion που ανακατεύει τα κλισε του είδους με τον ιρλανδικό τρόπο ζωής, βρετανικό φλεγματικό χιουμορ, υπέροχα τοπία, σουρωμένο καστ, γέλιο, κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξεροσφύρι ατάκες, τρόμο και το απαραίτητο ρομάντζο γιατί πάντα τα πιο τρελά πράγματα συμβαίνουν στα πιο ήσυχα μέρη. Δεν κρύβει τις επιρροές του απο τα Αliens, Gremlins.1984, Tremors.1990, κ.α. και όπως είθισται, η κλιμακωτή του δράση κορυφώνεται στο τελευταίο μισάωρο μέχρι και την τελική μονομαχία. Το γλειώδες, αιμοσταγή, cgi τέρας διαθέτει πολλά πλοκάμια, τεράστια γλώσσα και τεράστιο στόμα, καταβροχθίζει τα θύματα του  και φτύνει τα κουκούτσια/κεφάλια. 
1.από τις λίγες φορές που ο παραφρασμένος ελληνικός τίτλος πιάνει τόπο-Εξωγήινο Hangover
2.άλλοι εξωγήινοι  εδω  κ εδω και εδω και αλλοι μπεκρηδες εδω και εδω
3. πάλι κάποιος βλέπει στην τβ το The Night Of The Living Dead.1968
4.




2 σχόλια: