Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

The King of Comedy (1982)

Ο Rupert Pupkin ονειρεύεται να γίνει διάσημος κωμικός. Θα προσπαθήσει και θα κάνει τα πάντα ώστε να φιλοξενηθεί στην δημοφιλή εκπομπή του ινδάλματος του.

Ο DeNiro υποδύεται τον Pupkin > 34χρονος nerd με φαντασιώσεις μεγαλείου, περήφανος συλλέκτης αυτόγραφων, τραγικός και αστείος ταυτόχρονα, συνομιλεί με χαρτινα ομοιώματα διασήμων, δίνει φανταστικές συνεντεύξεις, μοτο- "καλύτερα βασιλιάς για μια νύχτα, παρά κοροίδο μια ζωή", είναι πραγματικά ταλαντούχος ή ένα ακόμα διαταραγμένο ψώνιο?
Ο Jerry Lewis είναι ο Jerry Langford> πετυχημένος παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής,διάσημος, δύσκολη ζωή να είσαι σταρ, σκληρή δουλειά, ξέρεις από που ξεκίνησα εγώ? μπλα μπλα
Ο πρώτος ζητά μια ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του που θα τον εκτοξεύξει στις κορυφές των show business ώστε να φύγει απο τη μίζερη ζωή του. Η διέξοδος για την λαμπερη ζωή είναι ο Jerry. Θα τον πλησιάσει και θα του κανει τη ζωη δύσκολη,ενώ αυτός αναζητά λίγη ησυχία μακριά από το κυνηγητητό των θαυμαστών του.Το παρακαλητό, η ευγένεια και η υπομονή δεν αρκούν, γι'αυτό με την βοήθεια μιας τρελής πορωμένης με τον Langford, θα προβούν σε έγκληματικές πράξεις ώστε να πετύχει τον σκοπό του.
Αν και έχει αστείες στιγμές, δεν είναι ακριβώς κωμωδία, αλλά περισσότερο μια σάτιρα πάνω στη μανία για επιτυχία και δόξα, στη ζωή των celebrites, την ηθική και την επίδραση των media. Διαφορετικοί αλλα πειστικοί και άνετοι λόγω ταλέντου και εμπειρίας ο DeNiro και ο Jerry Lewis. Tο φινάλε του ίσως θυμίσει το Τaxi Driver (1976). Ξεχασμένη, ξεχωριστή και υποτιμημένη ταινία από το δίδυμο DeNiro-Scorsese αμέσως μετά το Raging Bull (1980)
1.κάπου στην αρχή εμφανίζονται οι Clash
2.Aξέχαστη φιγούρα ο Ρupcin
3.ενας αλλος βασιλιας εδω

4 σχόλια:

  1. Γεια σου φιλε tenta και συγχαρητηρια για το μπλογκ σου!
    Σιγουρα, υποτιμημενη ταινια του αγαπημενου μου διδυμου και απο τις πολυ αγαπημενες μου. Μια επιτυχημενη αναμειξη σατιρας και δραματος.
    Ο De Niro εκπληκτικος (ως συνηθως) σε εναν απο τους πιο καλογραμμενους ρολους της καριερας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thanx
    θα ξανασυνεργαστουν φετος στο The Irishman
    o deniro παιζει ενα βετερανο πολεμου-hitman...αν και το "εχασαν" τελευταια,ποτε δεν ξερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ταινία και όπως λέει ο Υλώ υποτιμημένη, μπράβο που τη θυμήθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωμικοτραγικη ιστορια πραγματικα. Η φιγουρα του Papkin και ειδικα ο μονολογος του προς το τελος με εκανε να πω "αυτος ο τυπος μπορει να μην ειναι τρελος, αλλα ειναι σιγουρα τρελαμενος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή