Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΑΡΣΗ 2010

Ο πρωην μπάτσος Έστεμπαν έρχεται στην Αθήνα. Μένει μαζί με τον ανάπηρο θείο του και αναζητά δουλειά. Ο διευθυντής ασφάλειας του αναθέτει ανεπίσημα να καθαρίσει 2 άτομα του υποκόσμου με ισχυρές πλάτες. Ο Έστεμπαν αργότερα γίνεται στόχος του υπόκοσμου αλλά και των αφεντικών του.
Η πρώτη ουσιαστικά δουλειά του Μπόγρη είναι σαφέστατα επηρεασμένη από cult ταινίες προηγούμενων δεκαετιών και αποτελεί μια ιστορία διαφθοράς, προδοσίας και εκδίκησης με φόντο τη σχέση οργανωμένου εγκλήματος και κράτους, τοποθετημένη σε μια επικίνδυνη και αφιλόξενη αθήνα.
Βρώμικη b-movie αισθητική, ωμός ρεαλισμός, αυτοσαρκασμός, αυτοσχεδιασμός, υπερβολές, χιούμορ και αξιόλογο καστ : Στεφανάκης, Μουρίκης, Ξυκομηνός, Νάτσιος, Αλεξανδρής, Οικονομίδης και οι θρυλικοί πρώην πορνοσταρς Τίνα Σπάθη και Τέλη Σταλόνε σε ρόλους μπατσίνας και υπουργού δημόσιας τάξης αντίστοιχα. Εντυπωσιακός ο φόνος με κάρφωμα δονητή στο μάτι, ο ακρωτηριασμός πέους και τα καντήλια που στολίζουν τους διαλόγους αλλά λείπει η ατμόσφαιρα και η "ζωντανή" δράση. Kαταφέρνει να διατηρεί συνεχώς το ενδιαφέρον της με σεναριακές ανατροπές και αρκετό χαβαλέ αλλά σε μια low budget -do it yourself- παραγωγή δύσκολα κρύβονται οι αδυναμίες της. Μοναδική, τολμηρή και διαφορετική περίπτωση για το εγχώριο σινεμά, απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν τέτοιες προσπάθειες και στέκει σαν υπόσχεση για το μέλλον. Αγνοήθηκε από την εγχώρια διανομή, παίχτηκε μόνο σε ένα σινεμά και κυκλοφορεί σε dvd

2 σχόλια: