Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Shogun Assassin (1980)

Ο σκληρός σαμουράι Μοναχικός Λύκος ταξιδεύει με τον γιο του σε αναζήτηση του Σογκούν που σκότωσε τη γυναίκα του, τον παγίδευσε για το φόνο και τον άφησε με τη φροντίδα του μικρού γιου του. Είναι ορκισμένος για εκδίκηση και θα διασχίσει την Ιαπωνία εκτελώντας μισθοφορική εργασία μέχρι την τελική μάχη με τους τρεις Άρχοντες του Θανάτου, προστάτες του Σογκούν.
Ιt's impossible to keep a body count, γράφει στην αφίσα και έχει απόλυτο δίκιο...banned since 1983!!!...και ω ναι, strong uncut version!!!! 83 λεπτά στο μπλέντερ με Leone +Peckinpah +Kurosawa +manga.
Το πιο παράξενο φονικό δίδυμο στην ιστορία τoυ cinema, στο πέρασμα του σπέρνει τον θάνατο για τον ιερό του σκοπό και εμείς δεν χορταίνουμε να βλέπουμε αυτή τη σφαγή! θέλουμε και άλλους νεκρούς να πέσουν από το κατάνα του μοναχικού λύκου! Υπέροχα σκηνοθετημένα μάχες σε εσωτερικούς χώρους, σε ποτάμι, σε δάσος, σε αμμόλοφους, στο φώς και στο σκοτάδι, με 2, με 5, με 10, με 100 νιντζα, άντρες και γυνάκες, και ταυτόχρονα με όλα αυτά... αν είναι ποτέ δυνατόν... σκηνές λυρισμού και συγκίνησης διανθισμένες με art house πινελιές. Η αφήγηση του Diagoro από το άρμα-καροτσάκι του, οι απίστευτες μάχες, η σχέση πατέρα-γιου, οι διάλογοι, τα skills του cooler than ice μοναχικού λύκου, τα κεφάλια που ίπτανται, η μουσική, το αίμα, η φάτσα του shogun, οι γυναίκες νιντζα, τα μακρινά πλάνα αφήνουν με στόμα ανοιχτό το θεατή.
Η πρώιμη 80's electro μουσική συνοδεύει κατάλληλα τον μοναχικό λύκο σε αυτό το ιδιόμορφο road trip τονίζοντας την ένταση και δίνοντας το απαραίτητο βάθος καθώς οι ατάκες (πολλές από τις οποίες χρησιμοποιήσε ο RZA για την παραγωγή του κλασσικού πλέον δίσκου του GZA Liquid Shords) πέφτουν σαν κεφάλια δημιουργόντας πίδακες αίματος κάτω από το ηλιοβασίλεμα. Από εδώ πήρε ο θεός Carpenter τους masters of death και τους έκανε Three Storms για το Big Trouble In Little China (1986). Αυτό το classic cult σφυροκόπημα ειναι το project του Robert Houston ο οποίος μίξαρε και ντούμπλαρε τα 2 πρώτα από τα 6 επεισοδία της σειράς Lone Wolf and Cub (μεταφορά από manga) για τα αμερικάνικα grindhouse.
1.Δεν υπάρχει σε dvd στην ελλάδαρα αλλά υπάρχει στο thepiratebay.com καθώς και ολόκληρη η αυθεντική σειρά Lone Wolf and Cub

4 σχόλια:

 1. Leone +Peckinpah +Kurosawa+manga;
  Δεν ξέρω αν χρειαζόταν να διαβάσω και παρακάτω για να πειστώ αλλά το έκανα και συνέχισες να με προκαλείς.
  "σκηνές έντονου λυρισμού και συγκίνησης διανθισμένες με art house πινελιές" & "κεφάλια που ίπτανται";
  Τι άλλο να ζητήσει ένας διαστροφικά γοητευμένος από το gore σινεφίλ σαν εμένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...υπάρχει όμως σε dvd στο bristol!

  ;-)

  έφυγα για να μην το προλάβει και κάνας άλλος που διαβάζει cinetenta!

  χε

  (more soon!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου!
  Την ταινία δεν την έχω δει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή