Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Screamers (1995)

Έτος 2078. Πλανήτης Sirius 6B. Η εταιρία NEB έχει ανακάλυψει το Βερίνιο, τη λύση στην ενεργιακή κρίση και ελένχει τα ορυχεία σε όλο το ηλιακό σύστημα. Η εξόρυξη του βερινίου απελευθέρωσε μεγάλες δόσεις ραδιενέργειας και μόλυνσης. Η ομοσπονδία των εργατών και κάποιοι επιστήμονες, απαίτησαν να σταματήσει η εξόρυξη. Η NEB αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο...   Τα μέλη μιας απομονωμένης βάσης ανασκαφών μαθαίνουν οτι ο πόλεμος τελειώνει και ότι η κυβέρνηση τους προδώσε και τους παράτησε εκεί. Ο κυβερνήτης Hendricksson (Peter Weller) αποφασίζει να διασχίσει την έρημο για να διαπραγματευτεί με την αντιμαχόμενη πλευρά. Θανάσιμο εμπόδιο στην πορεία του είναι τα Screamers.
Άλλη μια ιστορία του σπουδαίου Philip K. Dick- Second Variety (πόσα του χρωστά άραγε το cinema?) Την ιστορία την διασκεύασε ο Dan O'Bannon (Dark Star, Alien, Total Recall) και σκηνοθέτησε ο άγνωστος Christian Duguay που εδώ δεν τα πάει και άσχημα. Η πλοκή διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, οι διάλογοι δίνουν το απαραίτητο φιλοσοφικό υπόβαθρο, η μόνιμη απειλή των screamers κρατά τη δράση ενώ τα ερημικά τοπία ολοκληρώνουν την δυστοπική ατμόσφαιρα που θέλει να αποδώσει η ταινία. Το ενδιαφέρον και το σασπενς αυξάνεται όταν ανακαλύπτουν οτι τα screamers έχουν πολλαπλασιαστεί και εξελίσσονται μόνα τους. Αν και το low budget της παραγωγής είναι εμφανές έχει λίγα αλλά χρήσιμα εφε όταν πρέπει. Σωστός επίσης και ο Peter Weller στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όχι τίποτα super αλλά σίγουρα ένα αξιοπρεπές χαμηλών τόνων sci fi b-movie.

5 σχόλια:

  1. Καποιος απο Α.Ζ-Αγρινιο9 Μαΐου 2011 στις 3:08 μ.μ.

    Philip Dick???Καταπληκτικος συγγραφέας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως χρωσταει πολλα το cinema στον P.K.Dick αλλα δε του φερθηκε καλα σε ολες τις περιπτωσεις.Στα Paycheck (2003) και Next(2007) ο Dick κακοποιηθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν χρωσταει λεει.. Για μενα κακοποιηθηκε σε ολα που εχω δει εκτος απο τα Blade Runner + Minority Report. Αντε να δουμε τι θα γινει και με το Ubik..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιγουρα σε μερικες ταινιες το ξεφτυλισαν το θεμα...αλλα φαντασου οτι αρχικα στον ιδιο δεν αρεσε η μεταφορα του Blade Runner (τελικα εκανε πισω λογω της ατμοσφαιρας και της αρτιοτητας της ταινιας)Αλλο μεσο το ενα ,αλλο το αλλο,δεν μπορουν να συγκριθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφορετικα μεσα ναι. Εγω τη μεταφορα ειχα στο μυαλο μου οταν ειπα κακοποιηση, δεν εκανα συγκριση των μεσων. Εχοντας διαβασει αρκετο Ντικ και εχοντας διααβσει και τη γνωμη του PKD για το Blade Runner ποιος ξερει τι θα ελεγε για τις επομενες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή